סדרת פוסטים מיוחדת בשיתוף 'אל על'
עם יד על כוס התה: אין כמו להיות תייר בלונדון. אני גרה בעיר המדהימה הזו כבר עשר שנים, ומאוהבת בבירה האנגלית ממש כמו מי שכפות רגליה נחתו בהית’רו הרגע – ובכל זאת, כשאני רואה אתכם בטיוב – בהחלט ייתכן שאני חשה עקצוץ רגעי של קנאה; יש משהו בראשוניות של זוג עיניים טרי, כזה שסופג הכל במינונים גבוהים, שגם לונדונפילית להוטה כמוני לא יכולה לשחזר.

כיף לגור כאן – אבל אין כמו להיות תייר בלונדון
ולכן: אני מאוד אוהבת אורחים. איתם ודרכם אני יכולה לחוות את העיר כמו מי שהגיעה לכאן לפרק זמן מוגבל – ולהנות מהג’ונגל האורבני הקסום של לונדון בלי שחיי היום יום מפריעים לי באמצע. אז בואו נשחק בכאילו. כאילו אתם האורחים שלי השבוע, ועליתם על מטוס של ‘אל על’ בדרך לחופשת קיץ נחשקת בלונדון (נקווה שגם השמש תשחק איתנו ותחייך). איך אנחנו מבלים?
את התשובות תקבלו כאן במהלך השבוע הקרוב, בצורת מסלול יומי עמוס מקומות ורעיונות מובחרים – וכאלה שיהפכו כל ביקור בבירה האנגלית לטיול שווה במיוחד בעיר הטובה בעולם.

בדרך לטיול שווה במיוחד בעיר הטובה בעולם
מתחילים… עכשיו. היום. יום ראשון, רק נחתתם, ואתם נוסעים לכיוון מרכז העיר כדי לעשות צ’ק אין במלון שלכם. אני ממליצה על שלוש אופציות מעולות למלונות מהדור החדש (מה שנקרא בפשטות מלונות “בוטיק”); שלושתם ממוקמים מדהים לבילויים וקניות, ממש במרכז העיר, ושלושתם מסטויילים מקסים בלי להקסים גם במחיר. מלון ‘סאנדרסון’ שליד אוקספורד סטריט מציע תחכום סקסי בחסות פיליפ סטארק; W Hotel מחבר בין אלמנטים בריטיים קלאסיים ומוטיבים אקזוטיים בהשפעת המיקום שלו בצ’יינה טאון; MyHotel בשארלוט סטריט מעוצב על פי עקרונות הפנג שואי, כשלכל חדר אפיון משלו.

מלון 'סאנדרסון'. תחכום סקסי בחסות פיליפ סטארק
אחרי הצ’ק אין ויותר לכיוון הצהריים, אנחנו מטיילים ברגל בסוהו, שכונה עם קסם בוהמייני כובש והרבה אווירה. את ארוחת הצהריים אנחנו זוללים ב- Koya, מרקייה שמגישה אך ורק קערות אודון – אבל איזה אודון זה! חלק מהמנות מגיעות קרות לגמרי (נודלס קרות במרק קר), חלק חמות לגמרי וחלק חצי חצי; אני תמיד הולכת על המנה החמה לגמרי של ציר מיסו עם פטריות ואגוזי מלך. בשנתיים האחרונות לונדון נטרפת ממרקים אסייאתים, ויש המון מרקיות יעודיות שמתמחות במרק היפני השני, ראמן, אבל האודון של ‘קויה’ הוא באמת משהו שאסור לפספס (גם במחיר של המתנה בתור).

‘קויה’. מרקי אודון מעולים שאסור לפספס
אחרי הצהריים אנחנו נוסעים בטיוב לכיוון הסאות’ בנק שעל גדות נהר התמז. היום נערך שם פסטיבל וייטנאם, שבא לציין 40 שנות קשרים דילפומטיים בין וייטנאם ובריטניה – והחגיגה כוללת דגימות מהתרבות העשירה של היהלום הדרום מזרח אסייאתי. מבטיחים לנו: מופעי רחוב, מוזיקה חיה, מיצגי אופנה ודוכני אוכל; הכניסה לגמרי חינם.

פסטיבל ויאטנם. מוזיקה, מיצגי אופנה, דוכני אוכל – והכניסה חינם
בערב, ורק אחרי שהזמנו מקום מראש – אנחנו נוסעים לכיוון מגדל הרון, ועולים במעלית לעבר הקומה ה-40 שלו. כבר עכשיו זה מתחיל:
ברוכים הבאים למסעדה הכי היסטרית בלונדון השנה, Duck & Waffle. המסעדה המולטי מדוברת מציעה תפריט בריטי-אירופאי לא שגרתי בעליל, כשברקע משתקף מחלונות הזכוכית הגדולים שלה הנוף האורבני הייחודי של לונדון. אנחנו לא מפספסים את פלטת הסשימי הצבעונית שמוגשת על גבי בלוק מלח מההימלאיה כמו גם את המנה על שמה נקראת המסעדה, שמחברת ופל אוורירי, קונפי ברווז, ביצת עין ורוטב מייפל חרדלי.

Duck & Waffle. פלטת סשימי על גבי בלוק מלח מההימלאיה
הסנפה אחרונה של הנוף הממכר הזה, ואתם חוזרים למלון – מחר מצפה לנו יום דחוס נוסף של בילויים.
* עוד המלצות וחוויות מהעיר הטובה בעולם – בעמוד הפייסבוק של ‘בלונדון יש’ *