זה היה רק עניין של זמן עד שהאופוריה הקיצית תתפוגג והמציאות האפרפרה תוציא לשון ארוכה-מטפטפת ותכריז: "הנני!”. זה היה גם עניין של זמן עד שהמיני-פיקניק הצהריימי של סושי וגלידה בסוהו סקוור יחזיר את המפתחות לארוחת צהריים ותיקה וחמה יותר, המלכה הבלתי-מעורערת של הלאנצ'ים – הלא היא קערית המרק.
ולא כל קערית מרק, אלא רק כזו שעשתה לכאן דרך פתלתלה מיבשת אחרת, כי בדומה למוצקים, גם המזון הנוזלי המועדף עליי מגיע לרוב במגוון נגזרות מהמזרח הרחוק. למזלי המעולה, יש כאן מלאן קעריות כאלה: מיפן, מויאטנם, מתאילנד, ממאלזיה, מעוד מקומות אקזוטיים שכל-כך כיף לחלום.
מחממים ומשביעים אך קלילים במידה נאותה לארוחה שאחריה צריך לחזור להתרוצצויות, המרקים האסייאתים פשוט מושלמים ללאנץ’ באמצע יום עבודה לונדוני. הם הדבר האחרון שאני ממהרת להספיק לאכול לפני עלייה למטוס שייקח אותי למקום-נטול, והראשון אחרי הנחיתה; הם הדבר שאני הכי אוהבת להאביס בו אורחים הרפתקנים שבאים לביקור, והם אפילו שברו את חוק ה”חם אוכלים כשקר, קר אוכלים כשחם” שהקפדתי לשמר פעם (יה יה, חוכמה גדולה, הרי רוב הזמן קר כאן).
על כל אלה, אני פוצחת כאן במה שבעיתונות הכתובה (זצ”ל? כמה עצוב) היה מקבל כותרת כמו “פרוייקט המרקים האסייאתים” (הגדול, מובן שהגדול) ומאיימת לפזר כאן בחודשים הקרובים טעימות מהמרקים האסייאתים האהובים עליי בבירת הממלכה.
יעלה ויבוא – האודון היפני, ציר סויה שקפקף עם איטריות חיטה בצקניות, שהיה האחרון לקבל אצלי כוכבית זוהרת. חדש חדש: הוא כוכב בעצמו.
הכל בזכות Koya, מרקייה פצפונה בת שנתיים בערך שנמצאת דלת ליד מועדון הג’אז האייקוני רוני סקוט’ס. בהתאם לפילוסופיה הקולינרית היפנית של 'עשה רק דבר אחד ועשה אותו מצויין', 'קויה' מגישה אודון מהמם. הנודלס שלהם נמעכות ברגליים בשיטה המסורתית (מה איכס, מבעד לשקית פלסטיק) וצפות במרק מיסו או קארי מתחת לבליל של שרימפס טמפורה, אצות, עוף, טופו, קארי, פטריות או אגוזי מלך, כשאפשר להוסיף גם פולי סויה, אצות וואקמה ועוד.
חלק מהמנות מגיעות קרות לגמרי (נודלס קרות במרק קר), חלק חמות לגמרי וחלק חצי חצי; מודה, לדאבוני, שאני תמיד הולכת על המנה החמה לגמרי של ציר מיסו עם פטריות ואגוזי מלך בתוספת של ביצה עלומה ובלילת טמפורה (זה יוצא 12.50 פאונד).
יש גם פתיחיות מעניינות (סלט מעלים ירוקים ושורש לוטוס, שזיף מוחמץ, ברווז צלוי) ואלכוהול וזה, אבל לא כדאי לבנות פה על ארוחת ערב – ‘קויה’ מעוצבת בפשטות של מסעדת פועלים יפנית, כלומר ספסלים ארוכים ושולחנות משותפים עם בקבוק מים או סודה שמוגש לשולחן חינם.
עוד קצת פרקטיקה: בין שלוש אחה”צ לשש בערב הם סגורים, ובשעות השיא כמו אחת בצהריים או שבע בערב ממש מפוצץ, כולל המתנה דרוכה של חצי שעה. הכי בצדק.
* תחילת 2014, עדכון לוהט: הם התרחבו! החנות שליד היא עכשיו Koya Bar, והיא מציעה את אותו תפריט של ׳קויה׳ פלוס כל מיני קשקושים אחרים. זה אומר שכבר אין שם תור משוגע, ושבכלל, הם סוף סוף משתלטים על העולם (או לפחות על שתי כתובות בסוהו).
בקי מלצר
הלית יקרה,
כרגיל אני מקנאה בלי בושה. מה לא הייתי עושה בשביל מרק אודון כזה בדיוק עכשיו, ב"קויה" היפה הזאת. ואני אפילו לא מכירה..
בפעם הלפני אחרונה שלי בלונדון, נפלתי על מקום פיצפון וכמעט משפחתי לגמרי, לדעתי ויאטנמי, וכמובן שאני לא זוכרת איפה וייקח לי יומיים חיפושים עד שאמצא אותו שוב במקרה באפיסת כוחות. המרק היה מטורף..
אבל אני אמצא. שככה יהיה לי טוב.
תיהני.
הלית
בקי מותק, לא צריך לקנא, יש איזה שש או שבע טיסות ישירות מישראל לאנגליה כל יום אני מתה על מרקים ויאטנמים, דרכם למעשה גיליתי את הז'אנר הנוזלי האסייאתי כולו, אז אני מבטיחה פוסט הולם בעתיד. ולכשתמצאי את המשפחתית המיוחדת שלך, עדכני אותי… חיבוקים!
raphael
and again…. sitting down to read your post, followed by – getting up to the…. fridge. Oh dear – you make me so hungry
הלית
רפאל מתוק, אם אני עושה אותך רעב ולא צמא, זה כבר משהו…
ענת
הלית יקרה, גיליתי את הבלוג שלך רק לאחרונה ואני מתמוגגת ממנו וגם מעבירה לחברות טובות. ההמלצות על אוכל טוב ומרקים למיניהן גורמים לבלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות אבל מה…. יש לי צילאק שזה אומר רגישות לגלוטן חיטה ולכן יותר מאשמח אם תוכלי להמליץ גם על מקומות עם אוכל טוב אבל כאלה שמתחשבים באוכלוסיית הרגישים לגלוטן! המלצות כאלו הן יקרות מפז עבורנו ורק מישהי בעלת ותק וניסיון בעיר יכולה להאיר את עיינינו לא רק בחנויות וינטג' מצויינות, תרבות, אמנות וכו׳ אלא גם באוכל מיוחד !:-) תודה ענת
הלית
היי ענת, את מתמוגגת? וואו, איזה כיף. קשה לי לחשוב על מסעדות ספציפיות לאוכל ללא גלוטן אבל בהחלט אנסה לברר.
noga
Ohhhh Koya, my favorite winter warmer. And you are writing about my favorite soup the mushroom and haroset
absolute heaven. Their curry soup is a close second though