קיץ בלונדון: יום שלישי

 סדרת פוסטים מיוחדת בשיתוף 'אל על'

בוקר יום שלישי טוב למי שרק התעורר אל היום השמשי הזה של החופשה הלונדונית האנטי-בנאלית שלו.

את המסלול היומי אנחנו פותחים ב- V&A, המוזיאון המצטיין בתבל, בתקווה לבקר בתערוכה המפעימה על דיוויד בואי. התערוכה מציגה 300 פריטים מהארכיונים הפרטיים של בואי בניו-יורק, כהדגש הוא על בואי כאומן רב-תחומי שמעמיק בכל אומנויות הבמה במשך 50 שנות הקריירה המדהימות שלו. עוד לפני שנפתחה, שברה התערוכה את השיאים של ‘ויקטוריה ואלברט’ והפכה לסולד-אאוט הכי מהיר בתולדות המוזיאון. במילים אחרות, ממש לא קל להשיג כרטיסים. מה בכל זאת אפשר לעשות: לנסות באיביי, או לרכוש מנוי למוזיאון (אורח שני נכנס חינם), או להגיע מוקדם בבוקר ולקוות לטוב.

דיוויד בואי תערוכה

התערוכה על בואי ב- V&A. להגיע מוקדם בבוקר

בצהריים אנחנו מתיישבים על ספסלי העץ הצבעוניים של Yoobi, הטמאקריה הראשונה בעיר. טמאקריה כי היא מגישה רק קונוסי טמאקי (בעקרון. בתוספת תשלום יכינו לכם גם רול מאקי), או אולי בכלל כדאי לעברת לה ל’קונוסיה’, על משקל חומוסיה? זה קונספט פופולרי בברזיל, שמחבר בין אצה קריספית טרייה, אורז נגיס במידה הנכונה ומילויים יצירתיים ומפתיעים. כל מה שניסיתי כאן היה נהדר, אבל הקונוס המנצח שלהם הוא זה במילוי עגבניות מיובשות עם פילדלפיה, בזיליקום ושברירי קרוטונים – מקום מעולה גם לצמחונים וגם לילדים (כי אוכלים רק עם הידיים).

סושי בלונדון

הקונוסים של Yoobi. אצה קריספית טרייה ומילויים יצירתיים

לא ייתכן טיול בעיר הטובה בעולם בלי סיבוב שופינג ממצה חשקים וארנקים. אבל! אין סיכוי שאני לוקחת אתכם לאוקספורד סטריט הארוך, העמוס, הצפוף, הלחוץ והקצת מכוער. יש פה מספיק יעדי קניות מרכזיים שגם מציעים את מותגי ההיי סטריט שפרושים לאורך רחוב אוקספורד – וגם מספקים חויית קנייה נעימה. למשל: Neil Street בקובנט גארדן. למשל: קניון ווסטפילד בשפרד’ס בוש. למשל: חנויות הוינטג’ המצטיינות Beyond Retro ו- Lucy in Disguise, למי שבקטע. יש עוד הרבה חנויות קצת פחות מוכרות שאני מאוד אוהבת, אז תעשו לכולנו טובה ותתנערו מפיקסציית הרחוב ההוא – באמת שיהיה לכם יותר כיף.

קניות לונדון

שופינג בלונדון. לא לאוקספורד סטריט, כן לחנויות וינטג’

הורדת שקיות במלון ואחנו ממשיכים לארוחת ערב במסעדה פרואנית. כלומר, באחת המסעדות הפרואניות שמציפות את לונדון בשנתיים האחרונות – זה טרנד קולינרי שצמח מהר ובגדול. בדקתי את כולן ואני הכי אוהבת את Ceviche: מיקום מדוגם באמצע סוהו, וייב תזזיתי של באר-מסעדה, מוזיקה דרום אמריקאית מובחרת, אלכוהול מצויין, מנות יפיפיות.

מסעדות בלונדון

Ceviche הפרואנית. טרנד קולינרי שצמח מהר ובגדול

לא לפספס את הקינואה שמוגשת עם עגבניות, אבוקדו, פול, כוסברה, ויניגרט וצ’ילי ואת עוגת התירס שמשלבת גבינה מכסיקנית רכה. בצד הנוזלי: שותים ’פיסקו’, ברנדי ענבים תוצרת פרו, שמגיע בשלל טעמים וצבעים, וחוזרים למלון כדי לנוח – גם מחר מצפה לכם יום עמוס ודחוס של בילויים.

* עוד המלצות וחוויות מהעיר הטובה בעולם – בעמוד הפייסבוק של ‘בלונדון יש’ *

תגובות

רוצה לקבל אימייל כשיש תגובות חדשות לפוסט
רוצה לקבל אימייל כשיש פוסטים חדשים בבלוג
* שדה חובה (המייל לא יופיע בתגובה)